• 01.03.2019
  In dialoog met de overheid
  terug
  next
 • 01.01.2021
  USS behartigt de gemeenschappelijke belangen van zijn leden
  terug
  next

De USS behartigt de gemeenschappelijke belangen van haar leden, de Erkende Sociale Secretariaten.

Sinds 1945 ondersteunen de erkende sociale secretariaten de werkgevers bij het vervullen van hun sociale en fiscale verplichtingen bij de overheid. 

De Unie van Sociale Secretariaten (USS) verenigt en is de spreekbuis van de erkende sociale secretariaten in België. De erkende sociale secretariaten leveren een waaier aan diensten: loonberekening, aangiftes, sociaal juridisch advies en HR-diensten.

De USS ijvert voor een eenvoudige toepassing van sociale regelgeving voor werkgevers en pleit voor administratieve vereenvoudiging en rechtszekerheid bij de uitvoering van diverse overheidsmaatregelen. Op die manier dragen de erkende sociale secretariaten een steentje bij tot de groei en ontwikkeling van de Belgische ondernemingen.

Enkele cijfers

 • 2.877.029 werknemers (74%)
  in de privésector zien hun loon berekend via een erkend sociaal secretariaat.
 • 210.488 werkgevers (88%)
  van de privésector werken met een erkend sociaal secretariaat
Bekijk hier de lijst van onze leden
 • Nieuwe voorzitter voor de USS

  Nieuwe voorzitter voor de USS

  BRUSSEL - Mevrouw Berlinde Van Eenoo, Directeur Zelfstandigen en KMO van het Sociaal Secretariaat ATTENTIA neemt vanaf 31/01/2022 de functie van Voorzitter van de UNIE VAN SOCIALE SECRETARIATEN op zich.

  Lees meer
 • USS-communicatie coronapremie

  USS-communicatie coronapremie

  De sociale secretariaten kunnen, omwille van uitzonderlijke omstandigheden buiten hun wil, de vervroegde uitreikingsdata van coronapremies voorzien in bepaalde collectieve arbeidsovereenkomsten onmogelijk halen. Ze vestigen de aandacht van de werkgevers, de werkgeversorganisaties, de werknemers en de werknemersorganisaties op het feit dat de toekenning van de coronapremie in veel gevallen na 31 december 2021 zal plaatsvinden.

  Lees meer
 • Consumptiecheque kent weinig succes

  Consumptiecheque kent weinig succes

  Lees meer
 • Nieuwjaarsreceptie Synergie4 2020

  Nieuwjaarsreceptie Synergie4 2020

  Lees meer
>