• 01.03.2019
  In dialoog met de overheid
  terug
  next
 • 01.01.2021
  USS behartigt de gemeenschappelijke belangen van zijn leden
  terug
  next

Nieuws - 2013

 • Gelegenheidsarbeid horeca

  De Unie van Erkende Sociale Secretariaten (USS) laat weten dat de nieuwe maatregelen die vanaf vandaag in voege treden voor gelegenheidswerk in de horecasector nog heel wat risico op fouten inhouden. Het federale parlement stemde deze nieuwe reglementering nog niet zodat, bij gebrek aan publicatie in het Belgisch Staatsblad, alle actoren die deze maatregelen vanaf vandaag toepassen dit eigenlijk doen in een situatie van rechtsonzekerheid. De sociaal secretariaten vragen de overheid dan ook om snel het nodige te doen zodat deze nieuwe maatregelen kaderen in een definitieve wettelijke context.

  Lees meer
 • Duidelijkheid voor 49.000 werkgevers

  49.000 werkgevers ontvangen een brief van Sigedis die verkeerdelijk suggereert dat de werkgever beroep kan doen op zijn sociaal secretariaat

  Lees meer
 • Gebrekkige fiscale reglementering voor de bedrijfswagens treft opnieuw 400.000 werknemers.

  BRUSSEL – De sociale secretariaten wachten al meerdere maanden op geactualiseerde gegevens om de lonen van 400.000 werknemers correct te kunnen berekenen. Het gaat (weeral) over de werknemers met een bedrijfswagen.
  Omdat de sociale secretariaten vandaag nog steeds niet beschikken over de nieuwe coëfficiënten voor het berekenen van het voordeel van alle aard, zullen de lonen van minstens januari en februari 2013 herrekend moeten worden. Dit veroorzaakt extra kosten voor de sociale secretariaten en frustratie bij de betrokken werknemers.

  Lees meer
>