• 01.03.2019
  In dialoog met de overheid
  terug
  next
 • 01.01.2021
  USS behartigt de gemeenschappelijke belangen van zijn leden
  terug
  next

Duidelijkheid voor 49.000 werkgevers

49.000 werkgevers ontvangen in de loop van de volgende weken een brief van Sigedis (VZW belast met een aantal wettelijke opdrachten binnen de sociale zekerheid, in dit geval de aangiftes van de pensioeninstellingen). Deze brief suggereert de mogelijkheid dat de werkgever hiervoor beroep kan doen op zijn sociaal secretariaat.
 

De Unie van Sociale Secretariaten informeert deze werkgevers dat de sociale secretariaten niet kunnen ingaan op vragen van werkgevers om op te treden als nieuwe volmachthouder voor de verzekeringsactiviteiten van de werkgever. De reden hiervoor is dat zij niet over de knowhow beschikken om de gegevens in de databank correct te interpreteren. Deze knowhow is wel beschikbaar bij verzekeringsinstellingen, pensioeninstellingen of makelaars.

>